Hei!  Hauska tutustua!

Katri
Katri
Lapsenlapseni nukkuu
Lapsenlapseni nukkuu

Olen Katri, elinikäinen oppija, uusista asioista innostuja, terveyden ja hyvinvoinnin puolestapuhuja, maailmanparantaja, fysioterapeutti, doula, opettaja, terveystieteilijä ja lisäksi elämänkoulun opettama vaimo, äiti ja mummi.

Neljän lapsen äitinä tiedän äitiyden haasteet. Raskausajat opettivat erilaisuuden sietämistä ja hankalienkin asioiden selättämistä. Voi kun olisin silloin tiennyt raskaudesta, synnyttämisestä ja lapsivuodeajasta sen, mitä tiedän nyt! Minä itse, tulisieluisena ihmisenä, ja läheiseni olisimme säästyneet paljolta. Hormonihyrskyissä on menty, vaikka ei tätä syytä edes mainittu silloin.

Opiskeluaikana, viimeisilläni, toimin cp-poliklinikalla ja sain käsityksen, että terveenä syntynyt lapsi on ihme. Pelottelu ja puhumattomuus toimivat tuolloin ohjenaruina. Äitiysneuvolan ryhmätunneilla oloni oli vaivautunut, olinkohan sopiva äidiksi ollenkaan. Tuntui, että tein kaiken vähän hassusti.

Neljän lapsen äitinä, yhdistysaktiivina ja "joka paikan toimijana" aika ei riittänyt äitiyteen keskittymiseen. Oli "niin paljon tärkeitä asioita". Poden, niin kuin monet muutkin äidit, huonoa omaatuntoa tuon ajan haaskaamisesta.

Elinikäinen oppiminen on kasvattanut minua asiantuntijana ja ihmisenä. Yllättävää seesteisyyttä on tullut esille, hermostumisherkkyys on vähentynyt (ei poissa) ja elämässä näkee hyviä asioita synkälläkin hetkellä. Lasten painonhallintaa käsittelevä väitöskirjani on hyvää jatkumoa mielenkiintooni lasten ja perheiden hyvinvointia kohtaan. Ryhmäliikunnan yhdistäminen asiakkaiden ohjaamiseen antaa monipuolisuutta toimintaani. Lapset ja lastenlapset ovat opettaneet paljon. He ovat iso iloni.

Toivon, että odottavat äidit kokisivat raskauden luonnollisena asiana, ei sairautena. Yritän ammattilaisena nähdä perheiden kokonaistilanteen ja auttaa heitä mahdollisuuksieni mukaan. Kivun lieventäminen, pienet rentoutushetket ja turvallisuuden tunne sekä ohjaus synnytykseen ja siitä palautumiseen ovat tehtäviäni tässä asiantuntijaroolissa. Oma verkostoni auttaa, mikäli omat taitoni eivät riitä ja näin pystyn tarjoamaan perheille parasta tukea - sitä, jonka jokainen perhe ansaitsee saada.

Ystävällisin terveisin, Katri